Adaçaylı Pancar Topları

Screenshot_25.jpg
Fenilalanin porsiyon: 125,59 mg
Enerji porsiyon: 378,37 Kcal Protein porsiyon: 3,5 g
Malzemeler (2 Porsiyon İçin):
2 litre kaynar su
2 gram tuz
300 gram pancar (1 orta boy)
100 gram düşük proteinli un
1 gram Tuz
20 gram düşük proteinli un açarken kullanılacak
5 gram adaçayı
1 limon kabuğu
2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 ml)
30 gram maydanoz

Tarif:
  1. Kaynar suyun içine tuz ve küpler halinde doğranmış pancar atılır ve yumuşayana kadar haşlanır,
  2. Haşlanan pancarlar robotta püre haline getirilir.
  3. Pancar püresi bir kabın içine alınır üzerine, düşük proteinli un, tuz eklenerek yoğurulur ve uzun bir şekilde açılıp şekillendirilir.
  4. Pancarların haşlandığı suyun içine adaçayı atılır, pancar topları atılır ve 5 dakika daha haşlanır,
  5. Haşlanan pancar toplarının üzerine limon kabuğu, maydanoz ve zeytinyağı gezdirilip servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst