Çikolatalı Ekmek

Screenshot_35.jpg
Fenilalanin porsiyon: 21,12 mg
Enerji porsiyon: 321,63 Kcal Protein porsiyon: 0,56 g​

Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
  • 2 su bardağı ve 4 yemek kaşığı (240 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • Bir bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 yemek kaşığı (15 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı (20 g) zeytinyağı –please remove this
  • 1 dolu tatlı kaşığı (5 g) kakao
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
    İç Malzemesi
  • 3 yemek kaşığı (30 ml) zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı (45 g) toz şeker (esmer şeker de olabilir)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Müsade edilen kuru meyvelerden 1 avuç (kuru üzüm, dut kurusu vb.)
    Sos için
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıfır proteinli süt
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su, şeker, kakao, karnıyarık otu tohumu ve maya karıştırılır.
  2. Karışım unun üzerine eklenir. Sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur ve 30 dakika mayalandırılır.
  3. Hamur bir merdane yardımı ile ince bir şekilde açılır.
  4. Bütün iç malzemeleri karıştırılır ve açılmış hamurun üzerine dökülür.
  5. Hamur rulo yapılır ve birer parmak kalınlığında kesilir.
  6. Kesilmiş hamur yatay bir biçimde fırın tepsisine alınır
  7. Önceden ısıtılmış 200 0C derecelik fırında 12-15 dakika pişirilir.
  8. Pudra şekeri ve süt karıştırılır. Pişirilmiş çikolatalı ekmeklerin üzerine dökülerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst