Düşük Proteinli Makarna

Screenshot_39.jpg
Fenilalanin porsiyon: 29,75 mg
Enerji porsiyon: 322,08 Kcal Protein porsiyon: 0,89 g
Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
  • 2,5 su bardağı ve 2 dolu yemek kaşığı (270 g) düşük proteinli un
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu
  • Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz ve karabiber
Tarif:
  • Bütün sıvı malzemeler karnıyarık otu tohumu ile karıştırılır.
  • 10 dakika bekletilir.
  • Düşük proteinli un eklenerek yoğurulur ve bir merdane yardımı ile açılır.
  • Açılan hamur kesilir ve 1 dakika boyunca tuzlu kaynar suda haşlanır.
  • İzin verilen sos ile soslanarak servis edilir.
  • Makarnayı şekillendirdikten sonra derin dondurucuda 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"

 
Üst