Düşük Proteinli Yoğurt

Screenshot_43.jpg
Yoğurt (Fenilalanin porsiyon: 10,15 mg)
Enerji porsiyon: 107,34 Kcal / Protein porsiyon: 0,22 g
Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
  • 2 su bardağı (400 ml) 0 proteinli süt
  • 2 yemek kaşığı (40 g) mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı (20 g) mayalamak için yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
Tarif:
  1. Bir tavada süt ve nişasta karıştırılır. 5 dakika kaynatılır.
  2. Yoğurdun içine limon suyu eklenir. Tuz ve şeker eklendikten sonra karışıtırılır.
  3. Ocaktan alınıp ılıdıktan sonra üzerine yoğurtlu karışım eklenir.
  4. Bir kabın içerisine alınıp 3 saat bir beze sarılarak mayalandırılır ve buzdolabına konulur.
  5. Bir gün sonra yemeye hazır hale gelir.

"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst