Elmalı Tart

Screenshot_6.jpg
Fenilalanin porsiyon: 24,96 mg
Enerji porsiyon: 503,93 Kcal Protein porsiyon: 0,64 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
  • 10 yemek kaşığı (100 g) tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı (100 g) pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı (30 g) yumurta ikamesi
  • 1 çay bardağı (100 ml) 0 proteinli süt
  • 3 su bardağı (300 g) düşük proteinli un
    İç harç için
  • 2 adet elma
  • 1 çay bardağı (100 g) toz şeker
  • 50 g kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Tarif:
  1. Yumurta ikamesi, 0 proteinli süt ile karıştırılır.
  2. Tüm malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Hamur tart kalıbının içerisine alınır üzerine bir çatal yardımı ile delikler açılır (hamur kabarmasın diye).
  4. İç harcı için bütün malzemeler ocakta 2-3 dk pişirilip tart hamuru üzerine konulur.
  5. İç harç tart hamuru üzerine eklenir ve yağlı kağıt yerleştirilmiş tepsinin üzerine konulur.
  6. 180 0C fırında 15 dakika pişirilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst