Fırında Ketçaplı Cips

Screenshot_36.jpg
Fenilalanin porsiyon: 7,14 mg
Enerji porsiyon: 101,24 Kcal Protein porsiyon: 0,16 g
Malzemeler (12 Porsiyon İçin):
  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • Yarım çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 tatlı kaşığı (8 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası -à please remove this.
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • Toz biber ve kekik
Tarif:
  1. Sıcak suya karnıyarık otu tohumu, ketçap, şeker, tuz ve maya eklenir ve karıştırılır.
  2. Ayrı bir kapta unun üzerine sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir. Mayalı karışım üzerine eklenir ve karışım yoğurulur.
  3. Hamur bir merdane yardımı ile ince bir şekilde açılır. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup hamur istenilen şekilde kesilir ve üzerine zeytinyağı sürülür.
  4. 200 0C dereceli fırına verilir ve 12-15 dakika boyunca pişirilir.
  5. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.


"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst