Halka Tatlısı

Screenshot_5.jpg
Fenilalanin porsiyon: 12,85 mg
Enerji porsiyon: 395,07 Kcal / Protein porsiyon: 0,28 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
  • 2 su bardağı (200 gr) düşük proteinli un
  • 3 gr kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) toz şeker
  • 4 yemek kaşığı (40 ml) zeytinyağı
  • 1 tutam vanilya
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
Şerbet için;
  • 3 su bardağı (500 gr) şeker
  • 2,5 su bardağı (500 ml) su
  • 1/4 limon suyu
Tarif:
  1. Şerbeti için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir ve kenara alınır.
  2. Oda sıcaklığındaki su ve karnıyarık otu karıştırılır.
  3. Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı, vanilya, kabartma tozu, şeker, sıfır proteinli süt eklenip karıştırılır.
  4. Karışım sıkma torbasının içine konulur.
  5. Sıkma torbasından halka şeklinde kızgın yağın üzerine sıkılır.
  6. Sonrasında şerbetin içerisine atılır. Soğuduktan sonra servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst