Havuçlu Kurabiye

Screenshot_14.jpg
Fenilalanin porsiyon: 33,73 mg
Enerji porsiyon: 456,96 Kcal Protein porsiyon: 0,84 g
Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
100 gram havuç/ 1 büyük boy
240 gram düşük proteinli un/ 2 su bardağı
120 gram oda ısısında tereyağı/ 8 yemek kaşığı
3 gram kırmızı toz biber/ 1 silme çay kaşığı
3 gram zerdeçal/ 1 silme çay kaşığı
3 gram tuz/ 1 silme çay kaşığı
5 gram taze kekik/ 2 dal
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı

Tarif:
  1. Parmak şeklinde kesilen havuçlar kaynayan suda 5-6 dakika haşlanır, süzüp kenara alınır.
  2. Düşük proteinli un, tereyağı, kırmızı toz biber, zerdeçal, tuz, taze kekik, sıfır proteinli süt yoğrularak hamur halime getirilir.
  3. Hamur streçlenip 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  4. Yağlı kağıdın üzerine un serpilip hamur yarım santim inceliğinde açılır.
  5. Hamurdan yuvarlaklar kesilip içerine 2 adet haşlanmış havuç koyulup kenarlarından ortaya doğru katlanır.
  6. 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst