Hurma Topları

Screenshot_16.jpg
Fenilalanin adet: 13,72 mg
Enerji adet: 80,74 Kcal / Protein adet: 0,39 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
  • 4- 5 adet (50 g) Medine hurması
  • 50 g düşük proteinli kek veya düşük proteinli kurabiye
  • 1 yemek kaşığı (15 g) hindistan cevizi tozu (dışını süslemek için)
  • 1 çay kaşığı (3 g) toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı (2 g) toz zencefil
  • 2 yemek kaşığı sıfır proteinli süt
Tarif:
  1. Hurmaların çekirdekleri çıkartılır ve mutfak robotundan geçirilir.
  2. Arzuya göre düşük proteinli kurabiye veya düşük proteinli kek içerisine ilave edilir.
  3. Tarçın, zencefil eklenip bir kez daha mutfak robotundan geçirilir ve ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir.
  4. Hurma topları, hindistan cevizi tozuna bulanıp servis edilir
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst