Kalpli Kurabiye

Screenshot_13.jpg
Fenilalanin porsiyon: 5,54 mg
Enerji porsiyon: 143,88 Kcal Protein porsiyon: 0,12 g
Malzemeler (8 Porsiyon İçin):
140 gram düşük proteinli un/ 1 ¼ su bardağı
70 gram toz şeker/ 1 çay bardağı
5 gram yumurta ikamesi/ 1 çay kaşığı
5 gram vanilya özütü/ 1 çay kaşığı
40 gram tereyağı/ 2.5 yemek kaşığı
1 gram kırmızı gıda boyası/ 1 damla
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı

Tarif:
  1. Düşük proteinli un, toz şeker, yumurta ikamesi, vanilya özütü, tereyağı, kırmızı gıda boyası (gıda boyası yerine istenirse 100 gram pancar 300 mililitre suda 10 dakika haşlayıp içerisinden 5 mililitre (1 tatlı kaşığı) sıvı kullanılarak boyanabilir), sıfır proteinli sütü eklenip yoğrulur.
  2. Hamur streçlenip 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  3. Yağlı kağıdın üzerine düşük proteinli un serpilip hamur yarım santim kalınlığında açılır.
  4. Kalp şeklinde kalıpla hamur kesilip fırın tepsisine dizilir.
  5. 150 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  6. Kurabiyeler yanında sıfır proteinli süt ile birlikte servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst