Karamelli Çikolatalı Puf Kek

Screenshot_12.jpg
Fenilalanin porsiyon: 14,8 mg
Enerji porsiyon: 272,86 Kcal Protein porsiyon: 0,37 g
Malzemeler (12 Porsiyon İçin):
Puf kek için;
200 gram düşük proteinli un/ 1 ¾ su bardağı
10 gram kakao/ 1 tatlı kaşığı
10 gram yumurta ikamesi/ 1 tatlı kaşığı
10 gram kabartma tozu/ 1 paket
100 gram toz şeker/ ½ su bardağı
100 gram eritilmiş tereyağı/ 4 yemek kaşığı
5 gram vanilya/ 1 çay kaşığı
150 mililitre sıfır proteinli süt/ 1.5 çay bardağı

Karamel için;
100 gram esmer şeker/ ½ su bardağı
100 gram tereyağı/ 7 yemek kaşığı
100 mililitre sıfır proteinli süt/ 1 çay bardağı

Tarif:
  1. Düşük proteinli un, kakao, yumurta ikamesi, kabartma tozu, toz şeker, eritilmiş tereyağı, vanilya ve sıfır proteinli sütü güzelce çırpılıp, karıştırılır.
  2. Harç cupcake kalıplarının içerisine doldurulur.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  4. Karamel yapmak için esmer şekeri tavada eritilir.
  5. Şeker eridikten sonra tereyağı ilave edilip karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
  6. Sıfır proteinli sütü eklenip kıvam alana kadar pişirilir daha sonra sıkma poşetine doldurulur.
  7. Pişen keklerin üzerine karamel dökülerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst