Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Screenshot_30.jpg
Fenilalanin porsiyon: 70,23 mg
Enerji porsiyon: 138,61 Kcal Protein porsiyon: 1,99 g​

Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
30 mililitre Ayçiçek yağı/ 3 yemek kaşığı
100 gram kuru soğan/ ½ orta boy
5 gram tuz/ 1 çay kaşığı
2 gram karabiber/ ½ çay kaşığı
150 gram patates/ 1 orta boy
300 gram bal kabağı/ 2 dilim orta boy bal kabağı
3 gram toz tarçın/ 1 çay kaşığı
400 mililitre sıcak su/ 2 su bardağı
100 mililitre sıfır proteinli süt/ 1 çay bardağı

Tarif:
  1. Tencereye ayçiçek yağı dökülüp, küp doğranmış kuru soğan, tuz, karabiber, küp doğranmış patates eklenip sotelenir.
  2. Bal kabağını ve toz tarçın ilave edip soteleyerek içindeki şekeri dışarı çıkartıyoruz. İstenirse içerisine izin verilen diğer sebzeleri de ekleyerek zenginleştirilebilir.
  3. Sıcak suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Çorba piştikten sonra ocaktan alıp içerisine sıfır proteinli sütü ekleyip blenderla püre haline getirilir.
  4. Servis için çorbayı kaseye koyup üzerini toz tarçın ve dereotuyla süsleyip servis ediyoruz...
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst