Kremalı Patates Çorbası (Baharatlı – Sarımsaklı Kroton ile)

Screenshot_13.jpg
Fenilalanin porsiyon: 75,13 mg
Enerji porsiyon: 168,46 Kcal / Protein porsiyon: 1,97 g.
Malzemeler (2 Porsiyon İçin):
  • 1 yemek kaşığı (10 g) tereyağı
  • 1 adet (60 g) kuru soğan (küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet büyük boy (120 g) patates (küpler halinde doğranmış)
  • 1/3 adet (30 g) havuç (küpler halinde doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı (400 ml) su
  • 1 çay bardağı (100 ml) 0 proteinli süt
  • Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Tarif:
  1. Tencereye zeytinyağı dökülür.
  2. Üzerine sırası ile kuru soğan, havuç, patates, sarımsak, tuz, karabiber ve su eklenir.
  3. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Daha sonrasında sebzeler blenderdan geçirilir.
  5. 0 proteinli süt eklenip bir taşım daha kaynatılıp servis edilir.
  6. Kroton yapımı için hazırlanmış ekmek, küpler halinde kesilir ve baharatlar veya sarımsak ile bir miktar tereyağında sotelenir. Çorbanın yanında servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst