Mantarlı Pırasalı Tart

Screenshot_8.jpg
Fenilalanin porsiyon: 49,12 mg
Enerji porsiyon: 384,81 Kcal Protein porsiyon: 1,56 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
İç harç için;
30 gram tereyağı/ 2 yemek kaşığı
100 gram mantar/ 10 orta boy
100 gram pırasa/ 2 orta boy
5 gram tuz/ 1 çay kaşığı
3 gram karabiber/1 silme çay kaşığı
15 gram düşük proteinli un/ 1 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı

Tart hamuru için;
250 gram düşük proteinli un/ 2 su bardağı
5 gram yenibahar/ 1 çay kaşığı
5 gram tuz/ 1 çay kaşığı
3 gram karabiber/ 1 silme çay kaşığı
125 gram oda ısısında tereyağı/ 8.5 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı

Üzeri için;
50 gram düşük proteinli kaşar peyniri

Tarif:
  1. Tereyağı eritilip mantar, pırasa, tuz, karabiber, düşük proteinli un ve sıfır proteinli süt kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine yenibahar, tuz, karabiber, tereyağı eklenir, hafif yoğurularak kum kum yapılır.
  3. İçerisine sıfır proteinli sütü eklenip yoğurmaya devam edilir.
  4. Yağlı kağıdın üzerine düşük proteinli un serilip hamur, tart hamuru boyutunda açılır.
  5. Hamuru kalıba yerleştirip bıçak yardımıyla kenarları düzeltilir.
  6. Hazırlanan iç harcı eklenip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edilir.
  7. 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
  8. 1 dilim tartın üzerine çeri domates ve maydanozla servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst