Milföy Hamuru

Screenshot_34.jpg
Fenilalanin porsiyon: 13,55 mg
Enerji porsiyon: 185,06 Kcal Protein porsiyon: 0,29 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
  • 2 su bardağı ve 4 yemek kaşığı (240 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı (40 g) tereyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
    Üzeri için
  • 1 çay kaşığı yumurta ikamesi
  • 1 yemek kaşığı su
Tarif:
  • Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır. Unun ortasına havuz yapılır.
  • Su ve maya karışımı eklenir ve karıştırılır.
  • Un ve mayalı su karıştıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur.
  • Yoğurulmuş hamurun içerisine tereyağı yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
  • Hamur açılır ve 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Katlayarak tepsiye dizilir.
  • 30 dakika mayalandırılır ve üzeri için yumurta ikameli karışım sürülerek 200 0C dereceli fırına verilir. 12-15 dakika boyunca pişirilir.

"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst