Mini Lahmacun

Screenshot_23.jpg
Fenilalanin adet: 76,66 mg
Enerji adet: 222,03 Kcal / Protein adet: 2,02 g
Malzemeler (6 Adet İçin):
Hamur için:


  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (5 g) yaş maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 yemek kaşığı (15 g) toz şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 gr) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
İç Harç:

  • İki adet (240 g) orta boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı (20 g) maydanoz
  • 1 çay kaşığı (5 g) pul biber
  • 1 yemek kaşığı (20 g) domates salçası
  • 1 yemek kaşığı (20 g) biber salçası
  • 1 adet (80 g) orta boy kuru soğan
  • 1 adet (80 g) orta boy domates
  • 1 adet (40 g) orta boy sivri biber
  • 1 diş (5 g) sarımsak
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (3 g) karabiber
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su, şeker ve maya karıştırılır. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
  2. Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı eklenir ve karıştırılır. Tuz ve sıfır proteinli süt eklenir ve yoğurulur.
  3. İç harç için öncelikle patlıcanlar közlenir. Bütün malzemeler küçük bir şekilde doğranır. Közlenmiş patlıcan, salça ve baharatlar ile karıştırılır.
  4. Hamurdan açılmış lahmacunların üzerine konur ve önceden ısıtılmış 200 0C fırında 6-8 dakika arası pişirilir ve servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst