Otlu Patates Püresi

Screenshot_44.jpg
Fenilalanin porsiyon: 165,96 mg
Enerji porsiyon: 303,88 Kcal Protein porsiyon: 4,26 g
Malzemeler (3 Porsiyon İçin):
400 gram patates/ 2 büyük boy
50 gram tereyağı/3.5 yemek kaşığı
100 mililitre sıfır proteinli süt/1 çay bardağı
3 gram tuz /1 çay kaşığı
3 gram karabiber/ 1 çay kaşığı
5 gram pul biber/1 çay kaşığı
75 gram düşük proteinli kaşar peyniri
15 gram maydanoz
10 gram dereotu
30 gram taze soğan
5 gram taze nane

Haşlamak için;
500 mililitre su/2.5 su bardağı

Tarif:
  1. Patatesler kaynar suda haşlanır.
  2. Haşlanan patatesler bir kaseye alınıp tereyağı, sıfır proteinli süt, tuz, karabiber, pul biber, düşük proteinli kaşar peyniri ilave edilip çatal yardımıyla ezilerek karıştırılır.
  3. İçerisine maydanoz, dereotu, taze soğan, nane eklenip, güzelce karıştırılır.
  4. Üzerine taze soğan, pul biber ve dereotuyla eklenerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst