Pancarlı Muffin

Screenshot_2.jpg
Fenilalanin porsiyon: 24,45 mg
Enerji porsiyon: 159,97 Kcal Protein porsiyon: 0,64 g
Malzemeler (12 Porsiyon İçin):
200 gram pancar/ 1 orta boy
200 mililitre pancarı haşladığımız su/ 1 su bardağı
15 gram toz şeker/ 1 yemek kaşığı
5 gram kuru maya/ 1 çay kaşığı
7 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
10 gram pul biber/ 1 tatlı kaşığı
300 gram düşük proteinli un/ 2 ¼ su bardağı
3 gram tuz/ 1 çay kaşığı
50 gram tereyağı/ 3.5 yemek kaşığı
10 gram kabartma tozu/ 1 paket
30 mililitre zeytinyağı/ 3 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı

Tarif:
  1. Ilık suyun içerisinde pancarlar yumuşayana kadar haşlınır.
  2. Pancarlar süzülüp kenara alınır.
  3. Pancarların haşladığı sudan 1 su bardağı alınıp içerisine toz şeker, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir.
  4. Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, tereyağı, kabartma tozu, zeytinyağı, sıfır proteinli sütü eklenip harç kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  5. Haşlanmış olan pancarlar eklenip karıştırılır.
  6. Muffin kalıbı yağlayıp iki kaşık yardımıyla kek karışımı dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst