Malzemeler (12 Porsiyon İçin):
200 gram pancar/ 1 orta boy
200 mililitre pancarı haşladığımız su/ 1 su bardağı
15 gram toz şeker/ 1 yemek kaşığı
5 gram kuru maya/ 1 çay kaşığı
7 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
10 gram pul biber/ 1 tatlı kaşığı
300 gram düşük proteinli un/ 2 ¼ su bardağı
3 gram tuz/ 1 çay kaşığı
50 gram tereyağı/ 3.5 yemek kaşığı
10 gram kabartma tozu/ 1 paket
30 mililitre zeytinyağı/ 3 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
Tarif:
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
200 gram pancar/ 1 orta boy
200 mililitre pancarı haşladığımız su/ 1 su bardağı
15 gram toz şeker/ 1 yemek kaşığı
5 gram kuru maya/ 1 çay kaşığı
7 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
10 gram pul biber/ 1 tatlı kaşığı
300 gram düşük proteinli un/ 2 ¼ su bardağı
3 gram tuz/ 1 çay kaşığı
50 gram tereyağı/ 3.5 yemek kaşığı
10 gram kabartma tozu/ 1 paket
30 mililitre zeytinyağı/ 3 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
Tarif:
- Ilık suyun içerisinde pancarlar yumuşayana kadar haşlınır.
- Pancarlar süzülüp kenara alınır.
- Pancarların haşladığı sudan 1 su bardağı alınıp içerisine toz şeker, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, tereyağı, kabartma tozu, zeytinyağı, sıfır proteinli sütü eklenip harç kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Haşlanmış olan pancarlar eklenip karıştırılır.
- Muffin kalıbı yağlayıp iki kaşık yardımıyla kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"