Pancarlı Patatesli Ekmek

Screenshot_20.jpg
Fenilalanin porsiyon: 71,24 mg
Enerji porsiyon: 335,93 Kcal Protein porsiyon: 1,8 g
Malzemeler (8 Porsiyon İçin):
1 orta boy pancar (300 gr)
1 orta boy patates (300 gr)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 ml)
1 gram tuz
1 gram karabiber
150 ml ılık su (4/3 su bardağı)
1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu (7 gram)
1 tatlı kaşığı kuru maya (4 gram)
1 tatlı kaşığı toz şeker (5 gram)
500 gr düşük proteinli un (4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı kekik (4 gram)
2 gram tuz
50 ml sıfır proteinli süt (1/2 çay bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
Üzeri için 1 yemek kaşığı zeytinyağı (10 ml)

Tarif:
  1. Pancar ve patates rendelenir.
  2. Tavaya zeytinyağı eklenir, pancar, patates, tuz, karabiber eklenir 5-6 dakika kavrulur.
  3. Ilık suyun içerisine, karnıyarık otu tohumu, kuru maya, toz şeker eklenir karıştırılarak 10 dakika bekletilir.
  4. Düşük proteinli unun içerisine, kekik, tuz, hazırlanan sıvı karışım, sıfır proteinli süt, hazırlanan sebzeli karışım ve zeytinyağı eklenerek yoğurulur.
  5. Hamuru tepsiye alıp üzerine zeytinyağı dökülür, 30 dakika oda ısısında mayalandırılır.
  6. Hamur mayalandıktan sonra 180 C° önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst