Patates Kavurması

Screenshot_31.jpg
Fenilalanin porsiyon: 164,35 mg
Enerji porsiyon: 253,57 Kcal Protein porsiyon: 4,28 g
Malzemeler (2 Porsiyon):
3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 ml)
1 kuru soğan (100 gram)
1 gram tuz
1 gram karabiber
1 orta boy patates (250 gram)
1 tatlı kaşığı domates salçası (15 gram)
1 tatlı kaşığı biber salçası (15 gram)
1 çay kaşığı kimyon (1 gram)
1 çay kaşığı pul biber (1 gram)
1 su bardağı su (250 ml)
10 gram maydanoz

Tarif:
  1. Bir tavanın içine zeytinyağı dökülür, kuru soğan, tuz ve karabiber eklenir soğanlar birkaç dakika sotelenir,
  2. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış patatesler eklenir 8-10 dakika kısık ateşte pişirilir, üzerine domates salçası, biber salçası eklenir kavrulmaya devam edilir, kimyon, pul biber ve su eklenir suyu çekene kadar pişirilir, maydanoz eklenerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst