Patates Kroket

Screenshot_1.jpg
Fenilalanin porsiyon: 152,25 mg
Enerji porsiyon: 636,54 Kcal Protein porsiyon: 3,64 g
Malzemeler (2 Porsiyon İçin):
250 gram haşlanmış patates/ 2 orta boy
25 gram tereyağı/ 1.5 yemek kaşığı
50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
3 gram tuz/1 çay kaşığı
5 gram kırmızı toz biber/ 1 çay kaşığı
5 gram karabiber /1 çay kaşığı
50 gram düşük proteinli un/ 2.5 yemek kaşığı

Panelemek için;
30 gram yumurta ikamesi/ 2 yemek kaşığı
100 mililitre sıfır proteinli süt /1 çay bardağı

Kızartmak için;
400 mililitre Ayçiçek yağı/ 2 su bardağı

Tarif:
  1. Önceden haşlanmış patateslerin içerisine tereyağı, sıfır proteinli süt, tuz, kırmızı toz biber, karabiber eklenip çatal yardımıyla ezilir.
  2. İçerisine düşük proteinli un ilave edilip, spatula ile karıştırılıp, el ile silindir şeklinde şekillendirilir.
  3. Panelemek için; yumurta ikamesinin içerisine sıfır proteinli süt eklenip çırpılır.
  4. Hazırlanan patatesler önce yumurtalı karışıma batırılıp sonra düşük proteinli galeta ununa bulanır.
  5. Kroketler kızgın yağda kızartılır ve altın sarısı renk alan kroketler kenara alınır.
  6. Düşük proteinli mayonez ve ketçapla birlikte servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst