Pesto Soslu Patatesli Makarna

Screenshot_16.jpg
Fenilalanin porsiyon: 211,63 mg
Enerji porsiyon: 502,5 Kcal Protein porsiyon: 4,75 g
Malzemeler (2 Porsiyon İçin):
30 gram taze fesleğen (1 paket)
60 gram maydanoz (1/2 bağ)
2 diş sarımsak (5 gram)
½ çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
2 litre kaynar su
2 gram tuz
1 orta boy patates (250 gram)
1 gram pul biber
1 gram tuz
75 gram düşük proteinli un
20 gram düşük proteinli un (hamuru açarken)
1 litre kaynar su haşlama için

Tarif:
  1. Bir karıştırıcının içine, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve zeytinyağı alınır püre haline getirilir.
  2. Patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  3. Haşlanmış patatesler bir kasenin içine alınır ve üzerine, tuz, pul biber düşük proteinli un dökülerek yoğurulur ve şekillendirilir.
  4. Hazırlanan şekiller kaynar suda 3-4 dakika haşlanır.
  5. Tavaya hazırlanan sos eklenir, üzerine pişirilen patates makarnası eklenir birkaç dakika pişirilir ve servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst