PKU Ekmek Hamuru

Screenshot_40.jpg
Fenilalanin porsiyon: 13,55 mg
Enerji porsiyon: 185,06 Kcal Protein porsiyon: 0,29 g​

Malzemeler (6 Dilim İçin):
  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı (ekmeğin üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.
  2. Unun ortasına havuz yapılır. Su ve maya karışımı eklenir, karıştırılır.
  3. Un ve mayalı su karıştırıldıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir. Karışım yoğurulur.
  4. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur 6 parçaya bölünür.
  5. 30 dakika tepside mayalandırılır.
  6. Mayalanmış hamura bıçak yardımı ile çizik atılır, hiç dokunulmadan 200 oC dereceli fırına verilir.
  7. 12-15 dakika boyunca pişirilir.
  8. Ekmek piştikten sonra üzerine zeytinyağı sürülür. 2 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst