Salçalı Ekmek

Screenshot_37.jpg
Fenilalanin dilim: 16,64 mg
Enerji dilim: 207,78 Kcal Protein dilim: 0,41 g
Malzemeler (6 Dilim İçin):
  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • Yarım çay kaşığı (3 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 3 yemek kaşığı (30 ml) zeytinyağı
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı (5 g) tereyağı (ekmeğin üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su, karnıyarık otu tohumu, maya ve şeker karıştırılır.
  2. Salçalı karışım una eklenir. Üzerine tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur.
  3. Tepsinin üzerine yağlı kâğıt konulup, elde edilen hamur, bir 6 parçaya bölünür. 30 dakika tepside mayalandırılır.
  4. Mayalanmış hamur bir bıçak yardımı ile çizik atılır, hiç dokunulmadan 200 0C fırına verilir ve 12-15 arası dakika boyunca pişirilir.
  5. Ekmek piştikten sonra üzerine tereyağı sürülür. 2 dakika daha pişirilir ve servis edilir.
  6. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst