Sebzeli Dürüm

Screenshot_17.jpg
Fenilalanin adet: 59,98 mg
Enerji adet: 295,51 Kcal Protein adet: 1,58 g
Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
Lavaş için:

  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (5 g) kuru maya
  • 1 su bardağından biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 gr) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
Sebze Karışımı:

  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 adet (60 g) kuru soğan (jülyen şekilde doğranmış)
  • 1 adet (60 g) havuç (jülyen şekilde doğranmış)
  • 2/3 adet (60 g) kabak (jülyen şekilde doğranmış)
  • 2 adet (60 g) renkli biber (jülyen şekilde doğranmış)
  • 1 diş sarımsak ezilmiş
  • 3 gr Fajita baharatı (karışık baharat)
  • Bir miktar tuz ve karabiber
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su, karnıyarık otu, tuz ve maya karıştırılır.
  2. Unun ortasına havuz yapılır. Sıfır proteinli süt, zeytinyağı, su - maya karışımı eklenir ve karıştırılır.
  3. Bezeler haline getirilen hamur açılır.
  4. Önceden ısıtılmış 200 0C derece 4-6 dakika pişirilir.
  5. Alternatif pişirme; hamuru açtıktan sonra tavada 3-4 dakika pişirilir.
  6. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
  7. Sebzeler ince bir şekilde kesilir ve zeytinyağında sotelenir, hazırlanan lavaşların içerisinde servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst