Simit

Screenshot_38.jpg
Fenilalanin adet: 13,7 mg
Enerji adet: 166,76 Kcal Protein adet: 0,31 g
Malzemeler (6 Porsiyon İçin):
  • 2 su bardağı ve 4 yemek kaşığı (240 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı pekmez (üzerine sürmek için)
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.
  2. Unun ortasına havuz yapılır.
  3. Su ve maya karışımı eklenir ve karıştırılır.
  4. Un ve mayalı su karıştıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur, 3 parçaya bölünür. Simit şekli verilir.
  5. 30 dakika tepside mayalandırılır.
  6. Mayalanmış hamurun üzerine pekmez sürülür.
  7. Hiç dokunulmadan 200 0C fırına verilir ve 12-15 dakika boyunca pişirilir.
  8. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst