Yağlama


Screenshot_12.jpg
Fenilalanin porsiyon: 70,05 mg
Enerji porsiyon: 316,68 Kcal / Protein porsiyon: 1,78 g​

Malzemeler (4 Porsiyon İçin):
  • 2 adet (240 g) patlıcan
  • 1 adet (60 g) yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı (20 ml) zeytinyağı
  • 2 adet (30 g) sivri biber
  • 1 adet (60 g) domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı (8 g) domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber.
  • Bir tutam (5 g) maydanoz
Yağlama hamuru için

  • 2,5 su bardağı (250 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
Tarif:
  1. Oda sıcaklığındaki su içerisine karnıyarık otu tohumu, kuru maya ve tuz eklenir.
  2. Unun içerisine su karışımı, zeytinyağı ve sıfır protenli süt eklenir.
  3. Hamur yoğurulur. 30 dakika mayalandırılır.
  4. 5 bezeye bölünür. Bezelerin üzerine bir miktar un serperek tabak büyüklüğünde açılır.
  5. Açılan bezeler tavada yağsız bir biçimde pişirilir.
  6. Tencereye zeytinyağı dökülür. Soğanlar karamelize edilir.
  7. 2 adet patlıcan közlenir.
  8. Biberler, patlıcan ve diğer kalan malzemeler eklenir ve pişirilir.
  9. Katların arasına yağlama iç harcı konulur.
  10. Üzerine düşük proteinli yoğurt dökülerek servis edilir.
"vitafriendspku.com/tr'den alınmıştır"
 
Üst